Menu

Customer Journey

Met het customer journey onderzoek van MSI Consultants brengen we de reis vanaf het moment dat een klant bewust wordt van een product of dienst tot aan de aankoop en gebruik in kaart.

Een customer journey is een proces waarbij de verschillende stappen die een klant doorloopt, worden geanalyseerd. Vanaf het moment dat de klant zich bewust wordt van een product of dienst tot het moment dat de klant een aankoop doet en gebruikt. Een customer journey onderzoek uitvoeren is belangrijk omdat het inzicht geeft in de ervaringen van klanten met een product of dienst op verschillende touchpoints in de klantreis. Dit helpt bedrijven om beter te begrijpen hoe klanten met het product of de dienst omgaan, wat hun motivaties zijn, waar ze tegen problemen aanlopen en waar verbeteringen nodig zijn.

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf customer journeys in kaart willen brengen samen met MSI Consultants. Een van de belangrijkste redenen is dat het helpt bij het identificeren van knelpunten en barrières in de customer experience. Door inzicht te krijgen in hoe klanten zich voelen en waar zij tegen problemen aanlopen, kan een bedrijf gerichte verbeteringen doorvoeren. Bijvoorbeeld, als een bedrijf ziet dat veel klanten problemen ondervinden bij het invullen van een formulier op de website, kan het bedrijf besluiten het formulier te vereenvoudigen of te verbeteren.

Een andere reden waarom een bedrijf een customer journey in kaart zou willen brengen, is dat het helpt bij het optimaliseren van de marketing- en verkoopinspanningen. Door inzicht te krijgen in welke stappen klanten doorlopen voordat ze een aankoop doen, kan een bedrijf gerichter communiceren en gerichte aanbiedingen doen. Bijvoorbeeld, als een bedrijf ziet dat veel klanten eerst informatie zoeken over een product voordat ze een aankoop doen, kan het bedrijf gerichtere content creëren en delen om de klant te helpen bij het nemen van een beslissing.

Tot slot helpt een customer journey in kaart brengen bij het verbeteren van de algehele klanttevredenheid en loyaliteit. Door inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van de klant, kan een bedrijf de klant beter begrijpen en aan hun wensen voldoen. Hierdoor kan een bedrijf de klanttevredenheid verhogen en de loyaliteit van de klant versterken.

Contact