Menu

Concept test

Een concept test is een analyse die de mogelijkheden van een concept (product/dienst) in in kaart brengt. Het evalueert of het concept markttechnisch haalbaar is.

Doel van een concept test

Het doel van een concept test is om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en beperkingen van het project, de verwachte kosten en opbrengsten, de vereiste resources en de risico’s. Op basis van de resultaten van het onderzoek kunnen bedrijven beslissen of ze verder willen gaan met het project, of ze het moeten aanpassen of ze het moeten afbreken. Een concept test is een noodzakelijke stap in de projectontwikkeling en helpt bedrijven om onzekerheden weg te nemen en de kans op succes te verhogen.

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor een concept test van MSI Consultants:

 • Deskundigheid: MSI Consultants heeft een team van experts met uitgebreide kennis en ervaring in het uitvoeren van concept testen. Dit garandeert een hoogwaardige analyse van het project.
 • Objectieve analyse: MSI Consultants voert onafhankelijke en objectieve concept testen uit, waardoor bedrijven zeker weten dat ze een realistische en betrouwbare inschatting krijgen van de haalbaarheid van het project.
 • Kosteneffectiviteit: MSI Consultants biedt concept testen aan tegen betaalbare prijzen, waardoor bedrijven de kosten kunnen beperken zonder in te leveren op kwaliteit.
 • Versnelde besluitvorming: Met een concept test van MSI Consultants, kunnen bedrijven snel en efficiënt besluiten nemen over de toekomst van het project, waardoor ze tijd en middelen kunnen besparen.

Met deze voordelen kan een concept test van MSI Consultants bedrijven helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over hun projecten en bijdragen aan hun succes.

Contact
haalbaarheidsonderzoek
 • Wat zijn concepttesten en waarom zijn ze belangrijk?

  Concepttesten worden gebruikt om de haalbaarheid en acceptatie van nieuwe ideeën of concepten te evalueren voordat ze worden gelanceerd. Ze kunnen helpen bij het identificeren van zwakke punten en het verbeteren van de concepten, om de potentiële marktprestaties van nieuwe producten, diensten of ideeën beter te voorspellen en om de risico’s van een lancering te minimaliseren.

 • Hoe werken concepttesten?

  Concepttesten werken door middel van het presenteren van nieuwe ideeën of concepten aan potentiële doelgroepen, die feedback geven over de haalbaarheid, aantrekkelijkheid en acceptatie van de concepten. Deze feedback kan worden verzameld via enquêtes, interviews, focusgroepen of andere onderzoeksmethoden. 

 • Wat zijn de verschillende soorten concepttesten?

  Er zijn verschillende soorten, waaronder mondelinge, schriftelijke, online en geïntegreerde concepttesten. Elke test heeft zijn eigen voor- en nadelen en kan worden gekozen op basis van de specifieke behoeften en doelen van het onderzoek.

   

 • Welke soorten vragen kunnen worden gesteld in een concepttest?

  Voorbeelden over concepttesten zijn:

  – Vragen over de algemene indruk, zoals aantrekkelijkheid en relevantie.

  – Vragen over de specifieke kenmerken, zoals functionaliteit en gebruiksgemak

  – Vragen over de intentie om het concept te kopen en suggesties voor eventuele verbeteringen. 

  Andere vragen kunnen gaan over prijs, verpakking, positionering en concurrentie.

 • Wat zijn de kosten van het uitvoeren van een concepttest?

  De kosten van het uitvoeren van een concepttest kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gekozen methode, het aantal respondenten en de complexiteit van het concept. Over het algemeen variëren de kosten van het testen van 1 concept van €1500 tot €2500.