Menu

Concept test

Een concept test richt zich op het grondig analyseren en evalueren van de potentie van een concept. Het is een essentieel onderdeel van marktonderzoek in de ontwikkelingsfase van een product of dienst. 

Diverse factoren op de markt worden onderzocht, zoals:

 • de behoefte van de (potentiële) doelgroep
 • concurrentie
 • prijselasticiteit

MSI Consultants biedt bedrijven essentiële informatie voor strategische besluitvorming. Bij MSI Consultants bieden we bedrijven waardevolle inzichten voor strategische besluitvorming. We ondersteunen bij de ontwikkeling, positionering en marketing van nieuwe producten en diensten om het succes van jouw bedrijf te maximaliseren.

Het doel van concept test

Door het verzamelen en analyseren van zowel kwantitatieve als kwalitatieve gegevens kunnen wij trends en ontwikkelingen identificeren en potentiële barrières en kansen ontdekken. Dit biedt jouw bedrijf een waardevol inzicht dat helpt bij verdere ontwikkelingen van het concept en het maximaliseren van de kans op succes. Het team van MSI Consultants bestaat uit deskundige professionals met uitgebreide expertise en ervaring in concept testen. Met als resultaat een hoogwaardig en betrouwbaar onderzoek.

Help mij met een concept test Lees meer over MSI

Onderzoeksmethode concept test

Een concept test omvat vaak verschillende methoden en technieken, zoals:

 • (online) enquêtes 
 • focusgroepdiscussies 
 • prototypes
 • simulaties 

Deze verschillende methoden zorgen voor een dieper inzicht ten opzichte van het product of dienst. De betrouwbaarheid van een concept test is sterk afhankelijk van de nauwkeurigheid en representativiteit van de uitgevoerde onderzoeken.

concept test

Redenen voor het uitvoeren van een concept test

 • Expertise
  MSI Consultants beschikt over een deskundig team met diepgaande kennis en ervaring op het gebied van concept testen. Dit garandeert een onderzoek van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • Objectiviteit
  Wij voeren onafhankelijke en objectieve concept testen uit, waardoor jouw bedrijf verzekerd is van realistische en betrouwbare beoordeling van de haalbaarheid van het onderzoek.

 • Benchmark
  MSI Consultants beschikt over uitgebreide benchmarks die indien nodig gespecificeerd kunnen worden naar categorieën en/of landen. Door jouw concept te vergelijken met de benchmark krijg je een sterke indicatie van het potentieel van jouw concept. Neem contact met ons op voor een gratis intake gesprek. 
 • Snelle besluitvorming
  Met een concept test van MSI Consultants kan jouw bedrijf snel en efficiënt beslissingen nemen over de toekomst van een concept, waardoor je tijd en middelen kan besparen.

Neem contact op

Benieuwd hoe MSI Consultants jouw bedrijf kan helpen bij het lanceren van een nieuw product of dienst? Neem dan contact met ons op! Samen kunnen we de diverse marktfactoren onderzoeken om de slaagkansen van het concept te optimaliseren.

Contact
 • Wat zijn concepttesten en waarom zijn ze belangrijk?

  Concepttesten worden gebruikt om de haalbaarheid en acceptatie van nieuwe ideeën of concepten te evalueren voordat ze worden gelanceerd. Ze kunnen helpen bij het identificeren van zwakke punten en het verbeteren van de concepten, om de potentiële marktprestaties van nieuwe producten, diensten of ideeën beter te voorspellen en om de risico’s van een lancering te minimaliseren.

 • Hoe werken concepttesten?

  Concepttesten werken door middel van het presenteren van nieuwe ideeën of concepten aan potentiële doelgroepen, die feedback geven over de haalbaarheid, aantrekkelijkheid en acceptatie van de concepten. Deze feedback kan worden verzameld via enquêtes, interviews, focusgroepen of andere onderzoeksmethoden. 

 • Wat zijn de verschillende soorten concepttesten?

  Er zijn verschillende soorten, waaronder mondelinge, schriftelijke, online en geïntegreerde concepttesten. Elke test heeft zijn eigen voor- en nadelen en kan worden gekozen op basis van de specifieke behoeften en doelen van het onderzoek.

   

 • Welke soorten vragen kunnen worden gesteld in een concepttest?

  Voorbeelden over concepttesten zijn:

  – Vragen over de algemene indruk, zoals aantrekkelijkheid en relevantie.

  – Vragen over de specifieke kenmerken, zoals functionaliteit en gebruiksgemak

  – Vragen over de intentie om het concept te kopen en suggesties voor eventuele verbeteringen. 

  Andere vragen kunnen gaan over prijs, verpakking, positionering en concurrentie.

 • Wat zijn de kosten van het uitvoeren van een concepttest?

  De kosten van het uitvoeren van een concepttest kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gekozen methode, het aantal respondenten en de complexiteit van het concept. Over het algemeen variëren de kosten van het testen van 1 concept van €1500 tot €2500.