Menu

Verpakkingstest

De verpakkingstest van MSI Consultants is een onderzoek waarbij consumenten worden gevraagd om op een verpakking te testen en te beoordelen. In het onderzoek wordt het verpakkingsontwerpen en -materiaal van een product geëvalueerd om de impact ervan op de perceptie en het gedrag van de consument te bepalen. De bedoeling is om met de verkregen inzichten eventuele verbeteringen aan te brengen in de verpakking voor een optimale consumentenbeleving.

Voordelen van een verpakkingsonderzoek

Een verpakkingsonderzoek is belangrijk omdat verpakking een belangrijke factor is bij de aankoopbeslissing van consumenten. Een goede verpakking kan aantrekkelijk zijn en uitnodigen om het product te kopen, terwijl een slechte verpakking het aantal verkopen kan verminderen. Bovendien speelt de verpakking een belangrijke rol in de bescherming van het product en de verkoopbaarheid ervan. Het uitvoeren van een verpakkingsonderzoek helpt bedrijven om inzicht te krijgen in hoe consumenten hun product beoordelen en hoe zij hun verpakking kunnen verbeteren.

Voordelen van een verpakkingsonderzoek zijn:

 • Behoeftebepaling: marktonderzoek naar verpakkingen geeft inzicht in de vraag en behoeften van consumenten en de verwachtingen voor verpakkingen.
 • Productverbetering: de resultaten van het onderzoek kunnen worden gebruikt om bestaande verpakkingsproducten te verbeteren en nieuwe verpakkingsconcepten te ontwikkelen.
 • Concurrentieanalyse: met marktonderzoek kan de concurrentieanalyse worden uitgevoerd, waardoor bedrijven kunnen inzien welke verpakkingsproducten en -concepten op de markt aanwezig zijn en hoe ze zich verhouden tot hun eigen producten.
 • Afzetkanalen: door marktonderzoek te doen kunnen bedrijven beter begrijpen via welke afzetkanalen hun verpakkingsproducten het beste verkocht kunnen worden.
 • Gemeenschappelijke trends: marktonderzoek biedt inzicht in de gemeenschappelijke trends en veranderingen in de verpakkingsindustrie.
 • Verhoging van de verkoop: een beter begrip van consumentenvoorkeuren en markttrends kan resulteren in een verhoging van de verkoop en een verbetering van de winstgevendheid.

Samengevat is een marktonderzoek naar verpakkingen een onderzoek naar de vraag, het aanbod en de voorkeur van consumenten voor verschillende soorten verpakkingen. Dit onderzoek kan gebruikt worden om beter te begrijpen wat consumenten zoeken in verpakkingen, zoals duurzaamheid, gemak, beschikbaarheid en prijs, en hoe bedrijven deze verpakkingen kunnen aanbieden om aan de vraag te voldoen.

Klanten van MSI Consultants voeren om verschillende redenen verpakkingstests uit:

 • Het ontwerp en het materiaal van verpakkingen evalueren om de impact ervan op de perceptie en het gedrag van de consument te verbeteren
 • Om mogelijke problemen met de verpakking te identificeren, zoals het gemak van openen of hanteren
 • Om de reactie van de consument op veranderingen in verpakkingsontwerp of -materiaal te meten
 • Om de duurzaamheid en milieu-impact van verpakkingen te beoordelen
 • Om gegevens te verzamelen ter ondersteuning van beslissingen over het ontwerp van verpakkingen.
Contact
verpakkingstest
 • Welke soorten verpakkingstesten zijn er?

  Er zijn verschillende soorten verpakkingstesten die kunnen worden uitgevoerd om de kwaliteit, veiligheid en effectiviteit van verpakkingen te beoordelen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  – Consumententest

  – Impacttesten

  – Eye-tracking test

 • Hoe worden verpakkingstesten uitgevoerd?

  Verpakkingstesten worden uitgevoerd door middel van verschillende methoden, waaronder consumententesten, fysieke testen, shelf-life testen, eye-tracking testen en concurrentie testen. Deze tests worden gebruikt om de sterkte, duurzaamheid, beschermende eigenschappen, aantrekkelijkheid en effectiviteit van de verpakking te meten. De tests kunnen worden uitgevoerd in laboratoria of in real-life situaties.

   

 • Hoe kan verpakkingsonderzoek helpen bij het verbeteren van verpakkingen?

  Verpakkingsonderzoek biedt inzicht in eventuele verbeteringen voor de verpakking. 

  – Het laat de aantrekkelijkheid van de verpakking zien

  – Het geeft inzicht in sterke en zwakke punten van de consumentenbeleving.

 • Wat zijn de kosten van verpakkingstesten en hoe lang duren ze?

  De kosten en duur van verpakkingstesten variëren afhankelijk van de complexiteit van de test en de gekozen methode. Simpele, kleine testen kunnen relatief goedkoop zijn, terwijl geavanceerde testen meer kosten. Verpakkingstesten variëren van enkele dagen tot enkele weken.