Menu

Share of Search

MSI Consultants kan voor elke merk binnen een categorie de Share of Search in kaart brengen. Share of Search is een marketing metric die de verhouding weergeeft van het aantal zoekopdrachten naar een specifiek merk in vergelijking met het totale aantal zoekopdrachten in een bepaalde categorie.

Share of Search is een indicatie van de naamsbekendheid en relevantie van een merk in vergelijking met andere merken in dezelfde categorie en kan worden gebruikt om de effectiviteit van merkpositionering en marketingstrategieën te beoordelen.

Het is belangrijk op te merken dat Share of Search niet noodzakelijk een directe aanwijzing is voor de verkoop of het marktaandeel van een merk, maar geeft wel aan hoe consumenten zoeken naar producten en merken in een bepaalde categorie.

In het algemeen biedt share of search onderzoek inzicht in het zoekgedrag van consumenten en hoe dit verandert in reactie op verschillende activiteiten. Dit inzicht helpt bij het verbeteren van zoekmachine optimalisatie, online aanwezigheid, merk- en productlanceringen en bij het optimaliseren van investeringen in online marketing en communicatie. Bedrijven meten hun Share of Search bij MSI Consultants vanwege:

  • Inzicht in zoekgedrag: Share of search onderzoek biedt inzicht in het zoekgedrag van consumenten en hoe dit verandert over de tijd. Dit helpt bij het begrijpen hoe consumenten op zoek gaan naar producten en diensten en hoe ze informatie zoeken.
  • Beoordeling van merkbekendheid: Share of search onderzoek biedt inzicht in de mate waarin consumenten zoeken naar een bepaald merk en hoe dit verandert in reactie op verschillende marketing- en communicatieactiviteiten. Dit helpt bij het bepalen van de huidige merkbekendheid en bij het bepalen van verbeteringen die nodig zijn.
  • Verbetering van online aanwezigheid: Share of search onderzoek biedt inzicht in hoe consumenten zoeken naar producten en diensten online. Dit helpt bij het verbeteren van de online aanwezigheid van een merk en bij het optimaliseren van investeringen in online marketing.
  • Verbetering van product- en merklanceringen: Share of search onderzoek biedt inzicht in hoe consumenten zoeken naar nieuwe producten en merken. Dit helpt bij het verbeteren van de effectiviteit van product- en merklanceringen door gericht te reageren op veranderende consumentenbehoeften en -verwachtingen.
Contact