Menu

Prijsonderzoek

MSI Consultants biedt een marktonderzoek aan om jouw prijsstrategie te optimaliseren. Met ons prijsonderzoek krijg je:

 • inzicht in de reacties van consumenten op verschillende prijsniveaus
 • de meest effectieve prijs voor jouw product of dienst 
 • een verbetering van de winstgevendheid van jouw bedrijf

Wij kunnen jou helpen met de optimale prijsstelling bij zowel de lancering van een nieuw product als de optimalisatie van je bestaande product/dienst.

Redenen voor het uitvoeren van een prijsonderzoek

 • Prijsstrategie
  Een goede prijs valt op en is tegelijkertijd winstgevend. Het is belangrijk dat jouw bedrijf die balans weet te vinden. Door goed onderzoek te doen naar wat de concurrentie doet en hoe de markt beweegt, kan MSI jouw bedrijf adviseren om de prijs te wijzigen naar het optimale bedrag.

 • Marktinformatie
  Weten wat er speelt op de markt is belangrijk. Met prijsonderzoek ontdek je hoeveel vraag er is naar jouw product of dienst, hoe de concurrentie hierop inspeelt en of er mogelijk meer potentiële klanten zijn. Deze informatie is essentieel om te weten waar je staat en hoe je jouw bedrijf kan onderscheiden van concurrentie.

 • Product- en dienstverbetering
  De resultaten van een prijsonderzoek biedt richting om jouw product of dienst te verbeteren en aan te passen aan de marktbehoefte. Wanneer je weet hoe consumenten reageren op een prijs, kan je gerichte verbeteringen doorvoeren die de klanttevredenheid en loyaliteit verhogen.

 • Winstoptimalisatie
  Een prijsonderzoek stelt jouw bedrijf in staat om slimme beslissingen te nemen over prijsaanpassingen, waardoor de winstgevendheid gemaximaliseerd kan worden. Marges verbeteren, gezonde groei van je bedrijfsresultaten realiseren door een optimale afstemming te vinden tussen prijselasticiteit en winstgevendheid.

Dynamische markt

In een dynamische markt veranderen concurrenten, producten, prijzen en consumentenbehoeften voortdurend. Daarom is het cruciaal voor jouw bedrijf om een prijsonderzoek te laten uitvoeren. Het is niet alleen essentieel om concurrentievoordeel te behouden, maar ook om winstgevendheid en klanttevredenheid te optimaliseren.

Onderzoeksmethode

MSI Consultants maakt gebruik van bewezen methoden, zoals de Van Westendorp-methode, om bedrijven te helpen bij het bepalen van de optimale prijs voor hun producten of diensten. De Van Westendorp-methode richt zich op het begrijpen van hoe consumenten verschillende prijsniveaus waarnemen, variërend van ’te duur’ tot ‘uitstekend’, om zo inzicht te bieden in de prijselasticiteit van de markt. Door deze methode aan te vullen en verder te verfijnen met gesloten vragen, levert MSI Consultants een grondige analyse die resulteert in een optimale prijsstelling. Hierbij worden vier belangrijke prijsklassen onderzocht: de prijs die consumenten als acceptabel beschouwen, de prijs die zij als te goedkoop beschouwen, de prijs die zij als te duur beschouwen, en de prijs die zij als uitstekend beschouwen. Door deze gegevens te analyseren met behulp van geavanceerde statistische modellen, kan MSI Consultants een optimale prijs berekenen die zowel winstgevend is voor het bedrijf als acceptabel voor de consument.

Neem contact op

Benieuwd hoe MSI Consultants jouw bedrijf kan helpen bij het optimaliseren van je prijsstrategie? Neem dan contact met ons op! Samen kunnen we de optimale prijs bepalen die jouw winstgevendheid en klanttevredenheid maximaliseert.

Contact
 • Hoe kan ik prijsonderzoek uitvoeren voor mijn product of dienst?

  Het is belangrijk om de optimale prijs van een product of dienst te bepalen door de bereidheid van de consument om te meten. Het kan helpen om de winstgevendheid te verbeteren en de verkoop te stimuleren door de juiste prijsstrategie te bepalen.     

 • Wat zijn de belangrijkste factoren die de prijs van een product of dienst beïnvloeden?

  De belangrijkste factoren die de prijs van een product of dienst beïnvloeden zijn de kosten van productie, concurrentie in de markt, vraag en aanbod, en de perceptie van waarde door de consument.

 • Welke onderzoeksmethoden kunnen worden gebruikt tijdens het prijs onderzoek?

  Tijdens het prijsonderzoek kunnen verschillende onderzoeksmethoden worden gebruikt, waaronder conjointanalyse, prijselasticiteitstudies, en concurrentieanalyses. Deze methoden helpen inzicht te krijgen in de optimale prijsstelling voor een product of dienst.

 • Hoe kan ik mijn prijzen effectief testen voordat ik ze implementeer?

  Een mogelijke manier om prijzen te testen is door middel van een experiment waarbij verschillende prijsniveaus worden getest en het effect daarvan wordt gemeten. Een andere optie is het uitvoeren van een conjoint-analyse, waarbij respondenten de relatieve waarde van verschillende productkenmerken en prijsniveaus beoordelen.

 • Hoe kan ik reageren op veranderingen in de marktprijs?

  Je kunt verschillende strategieën toepassen, zoals het aanpassen van de prijzen van jouw producten of diensten, het introduceren van kortingen of promoties, of het differentiëren van jouw producten ten opzichte van concurrenten. Het is belangrijk om regelmatig de marktprijzen en het gedrag van klanten te monitoren om proactief te kunnen reageren op veranderingen.