Menu

Communicatie propositie onderzoek

Een communicatie propositie is een boodschap die een bedrijf of merk naar de doelgroep communiceert. Het helpt bij de marketing- en communicatie uitingen en benadrukt waarom de doelgroep voor jouw product/service of bedrijf moet kiezen. Een krachtige communicatie propositie moet onder meer helder, uniek en relevant zijn.

Het doel van een communicatie onderzoek

Een effectieve communicatie propositie is niet alleen een kwestie van een boodschap verzenden. Het gaat ook om het creëren van impact op de doelgroep. Bij het testen van de communicatie propositie heeft MSI Consultants twee belangrijke doelen:

  1. We streven naar de meest effectieve communicatie propositie die perfect past bij  jouw bedrijf. Hierbij analyseren we grondig hoe de boodschap wordt ontvangen en geïnterpreteerd door de doelgroep.
  2. Daarnaast bieden we een diepgaand inzicht in de afstemming tussen de bedrijfsdoelstellingen en -strategieën. Naast dat de boodschap effectief moet zijn voor de doelgroep, moet het in lijn zijn met de strategie, missie en visie van jouw bedrijf. Door afstemming te waarborgen, kan je een consistente en krachtige merkidentiteit opbouwen en behouden.

 

MSI Consultants helpt bedrijven met waardevolle inzichten voor een communicatie propositie. Onze expertise omvat:

  • Ondersteuning bij ontwikkeling
  • Positionering 
  • Marketing

Alles om het succes van jouw product/service of bedrijf te optimaliseren.

Onderzoeksmethode

Tijdens het communicatie onderzoek testen we onze communicatie propositie bij de (potentiële) doelgroep door middel van online interviews. Hiermee verzamelen we waardevolle inzichten in hoe duidelijk en effectief de propositie is. . Voor het testen van de communicatie propositie hebben wij een tool ontwikkeld waardoor we de resultaten af kunnen zetten tegen de benchmark.  Door het stellen van de juiste vraag met kwalitatieve feedback is er een goed inzicht in hoe succesvol de propositie gaat zijn.

Neem contact op

Benieuwd hoe MSI Consultants jouw bedrijf kan helpen bij een communicatie propositie? Neem contact met ons op! 

Neem contact op
communicatie-propositie