Menu

Klantbehoud

Door de resultaten van het klantretentie onderzoek van MSI Consultants te analyseren, kunnen bedrijven inzicht krijgen in hoe zij hun klanten beter kunnen vasthouden en verbeteringen aanbrengen in hun bedrijfsprocessen. Dit leidt tot een grotere klanttevredenheid en een hogere klantretentie, wat bijdraagt aan de groei en het succes van het bedrijf.

Waarom is klantretentie belangrijk?

In de eerste plaats is klantretentie goedkoper dan het verkrijgen van nieuwe klanten. Het kost minder tijd en geld om een bestaande klant te behouden dan om een nieuwe te werven. Bedrijven die in staat zijn om hun klanten te behouden, zullen dus ook minder tijd en geld besteden aan acquisitie. Daarnaast draagt klantretentie ook bij aan de reputatie en het imago van het bedrijf. Klanten die tevreden zijn met de producten en diensten van een bedrijf, zullen dit waarschijnlijk aanbevelen aan vrienden en familie. Hierdoor krijgt het bedrijf meer bekendheid en kan het zijn bereik vergroten. Tenslotte is klantretentie ook belangrijk voor de financiële prestaties van het bedrijf. Klanten die langer bij een bedrijf blijven, geven meestal meer geld uit dan nieuwe klanten. Hierdoor zullen de inkomsten van het bedrijf toenemen en zal het bedrijf in staat zijn om meer groei te realiseren. Samenvattend, het onderzoeken van klantretentie is belangrijk omdat het helpt bedrijven om hun kosten te verlagen, hun reputatie en imago te verbeteren en hun financiële prestaties te verbeteren. Bedrijven die investeren in klantretentie zullen in staat zijn om een loyalere klantenbasis op te bouwen en zich te onderscheiden van hun concurrenten.

Onderzoek naar klantretentie

Een klantretentie onderzoek van MSI Consultants is gericht op het meten van het vermogen van een bedrijf om zijn klanten vast te houden. Het onderzoek omvat de volgende aspecten:

 • Klanttevredenheid: Het meten van de tevredenheid van klanten met betrekking tot producten en diensten, klantenservice, prijzen, etc.
 • Loyaliteit: Het bepalen van de mate waarin klanten geneigd zijn om terug te keren naar het bedrijf voor toekomstige aankopen.
 • Churn rate: Het meten van het percentage van klanten dat het bedrijf verliest.
  Oorzaken van churn: Het identificeren van de redenen waarom klanten het bedrijf verlaten, zoals ontevredenheid over producten of diensten, concurrentie, veranderingen in persoonlijke omstandigheden, etc.
 • Mogelijkheden voor verbetering: Het identificeren van manieren waarop het bedrijf zijn klantretentie kan verbeteren, zoals door verbetering van producten of diensten, het bieden van betere klantenservice, het aanbieden van loyaliteitsprogramma’s, etc.

Klantretentie bij MSI Consultants

Onder klantbehoud valt klantbinding en klantretentie.

 
In de eerste plaats leidt klantenbinding tot een grotere klanttevredenheid. Bedrijven die in staat zijn om hun klanten te voorzien van producten en diensten die aan hun wensen voldoen, zullen waarschijnlijk ook een hogere klanttevredenheid realiseren. Hierdoor zullen klanten langer bij het bedrijf blijven en waarschijnlijk meer geld uitgeven.

 

Klantretentie is het vermogen van een bedrijf om zijn huidige klanten te behouden en te voorkomen dat ze weglopen naar de concurrentie. Het onderzoeken naar klantretentie is belangrijk omdat het bedrijven helpt te begrijpen waarom klanten blijven of vertrekken en hoe ze dit kunnen verbeteren.

Contact
klantretentie
 • Wat zijn de meest voorkomende onderzoeksmethoden voor klantretentieonderzoek?

  De meest voorkomende onderzoeksmethoden voor klantretentieonderzoek zijn enquêtes en interviews, waarbij feedback van klanten wordt verzameld over hun ervaringen met het merk of de producten en diensten die zij afnemen.

 • Welke factoren beïnvloeden de klantretentie van een organisatie?

  Factoren die de klantretentie van een organisatie beïnvloeden kunnen zijn: de kwaliteit van het product of de dienstverlening, de klantenservice, de prijs, de merkreputatie, de concurrentie en de algemene economische omstandigheden. Het is belangrijk voor organisaties om deze factoren te begrijpen en strategieën te ontwikkelen om klantretentie te bevorderen, dit kan middels een klantretentieonderzoek.

 • Hoe kan ik mijn organisatie vergelijken met concurrenten op basis van klantretentieonderzoek?

  Je kan klantretentiegegevens en feedback verzamelen en deze vergelijken met die van de concurrenten. Door het analyseren van deze gegevens kan je inzicht krijgen in hoe jouw organisatie presteert ten opzichte van de concurrentie en welke aspecten verbeterd moeten worden.

 • Hoe kan ik mijn klantretentie verbeteren op basis van de resultaten van het onderzoek?

  Het belangrijkste is om strategieën te ontwikkelen om jouw klantretentie te verbeteren, zoals het verbeteren van de kwaliteit van producten en diensten, het bieden van uitstekende klantenservice, het hanteren van een concurrerende prijsstelling, en het verbeteren van de marketing- en communicatie-inspanningen om de merkbekendheid te vergroten.

 • Welke KPI's worden gebruikt in klantretentieonderzoek?

  In klantretentieonderzoek worden verschillende KPI’s gebruikt, zoals klanttevredenheidsscores, churn rate (klantverloop), customer lifetime value, repeat purchase rate en net promoter score (NPS). Deze KPI’s helpen bij het meten en evalueren van de prestaties van een organisatie op het gebied van klantbehoud.